Actiegroep geluidsoverlast Krimpenerwaard

Screenshot Google Streetview Krimpenerwaard

Door de uitzending van De Monitor ‘je leven vergald door herrie van motoren‘ kwamen we in contact met de actiegroep van de Krimpenerwaard (een dijk tussen Haastrecht en Schoonhoven). Zij hebben net als wij een actiegroep en een website (en een nieuwsbrief). De uitzending van De Monitor ging voornamelijk over hun situatie. Veel zaken zijn vergelijkbaar, de overlast, maar ook de situatie van de dijk (je hebt te maken met provincie, gemeente én waterschap) en ook daar valt de dijk in een stiltegebied.

Wellicht moeten we ook gaan toewerken naar een landelijke aanpak, want elke dijk kan wel z’n eigen actiegroep beginnen, maar het probleem is natuurlijk overal hetzelfde; motoren mogen (bijna) ongelimiteerd herrie maken, er is geen handhaving en bewoners ervaren een enorme overlast.

De website van de actiegroep geluidsoverlast in de Krimpenerwaard is te vinden op: https://geluidoverlast-krimpenerwaard.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *