Je leven vergald door herrie van motoren

Een screenshot van de uitzending met onze Zuiderdijk

Afgelopen zondag was de uitzending van het programma De Monitor over geluidsoverlast door motoren. Het blijkt dat wij aan de dijk niet de enige zijn. We mochten de aftrap geven voor de intro van de uitzending. In de rest van de uitzending komen verschillende belangengroepen aan bod, waaronder ook de bewoners van de Krimpenerwaard die ook heel goed beschrijven wat wij ook ervaren en voelen. e overlast van het lawaai grijpt enorm in, in je privé leven. Je kunt er niet aan ontsnappen tenzij je verhuist of op die dagen gewoon maar weggaat van huis, want zelfs als je in huis zit hoor je het continue geluid van voorbij racende motoren. De beide filmpjes van Machteld kwamen duidelijk in beeld en de bewoners van de Krimpenerwaard hadden precies soortgelijke filmpjes. Overigens worden de motorrijders zelf ook geïnterviewd wat ook een goed inzicht geeft in hun visie en waarom een hard geluid zo ontzettend belangrijk is bij het motorrijden. Hieronder de link naar de uitzending:

https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/je-leven-vergald-door-herrie-van-motoren

Verder werd ook duidelijk dat je het van handhaving niet moet hebben. Bepaalde merken mogen gewoon 106 decibel produceren, wat 20 tot 30 keer harder is dan een kettingzaag en overeenkomt met de hoeveelheid geluid van een popconcert. Bij meer dan 100 dB is gehoorschade na een kwartier blootstelling al een feit.

De monitor heeft geluidsoverlast als dossier opgenomen en ze zoeken (nog steeds) ervaringen en verhalen, je kunt je verhaal hier kwijt:

https://demonitor.kro-ncrv.nl/deel-jouw-verhaal/geluidsoverlast

Eén gedachte over “Je leven vergald door herrie van motoren”

  1. De overlast was afgelopen zondag heel erg. Wij wonen 200m vanaf de Zuiderdijk aan de Oostergouw.
    Het begon ’s morgens na 9.00u en ging tot 18.00u door.
    Onze gesprekken in de tuin werden verstoord door het lawaai van de motoren.
    Onze favoriete wandeling of fietstochtje langs de dijk kan niet meer op zaterdag of zondag omdat je compleet van de dijk wordt afgereden. Waar is de rust in de natuur gebleven?
    Op allerlei gebied worden normen gesteld aan geluidsoverlast. Geldt dit niet voor het lawaai van dit verkeer? Wij hopen dat de rust weer terug keert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *