Uitzending De Monitor

Op onze zoektocht naar informatie over geluidsoverlast, kwamen we deze uitzending tegen. Zeer de moeite waard om te bekijken:

https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/uitzending-jaarlijks-overlijden-duizenden-mensen-door-geluidshinder

Er is overal herrie om ons heen en dat lawaai neemt alsmaar toe. Opgevoerde scooters, quads, vliegtuiglawaai, terrassen die tot laat in de avond open zijn. Een op de drie Nederlanders wordt blootgesteld aan geluidsniveaus die onverantwoord hoog zijn. En dát blijkt desastreus voor onze gezondheid. Er is steeds meer bewijs dat langdurige blootstelling aan lawaai hart- en vaatziekten, depressies en leerproblemen bij kinderen veroorzaakt. De wereldgezondheidsorganisatie WHO sloeg afgelopen najaar alarm en kwam met het dringende advies aan overheden om omgevingslawaai drastisch omlaag te brengen. De vraag is alleen: hoe krijgen we het stiller?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *