“Jullie verpesten andermans pleziertje!”

We kregen één email, zonder aanhef, zonder naam, met het onderwerp ‘onzin’, met de volgende mededeling:

Zuiderdijk bewoners wat willen jullie nog meer verbieden gun een ander ook zijn plezier in het weekend.”

Ons antwoord daar op:

Beste ***,

We hebben inmiddels 30 emails gekregen van mensen die het met ons eens zijn. Een greep uit de reacties onderaan deze mail. Je kunt natuurlijk stellen dat al deze mensen gewoon maar domme zeikerds zijn die er op uit zijn om het pleziertje van de ander in het weekend te vergallen. Daarmee sluit je meteen de discussie en kun je alle verantwoordelijkheid van je bordje vegen, klaar opgelost. Immers JOUW pleziertje staat centraal en of een ander er hinder van heeft interesseert je dan niet?

Je zou ook kunnen denken ‘he wat vervelend dat mensen overlast ervaren van mijn hobby en wat kan ik eraan doen’. Natuurlijk zijn de bewoners er niet op uit om van alles te verbieden, maar het gaat erom dat iedereen van zijn weekend kan genieten, ook de bewoners, de wandelaars en de fietsers op de dijk. Wij rijden bijvoorbeeld graag met onze paarden in de duinen en op het strand, het strand is verboden voor paarden van maart tot en met oktober en dat vinden wij heel redelijk. Immers het strand is behoorlijk druk en dus is het in die periode ongeschikt om daar ook nog eens met paarden te gaan rijden, ,mountainbikers en loslopende honden. Ik ervaar dat helemaal niet als een beperking van MIJN pleziertje, ik snap dat ik het strand moet delen met anderen en dat doe ik graag, zodat een ander ook kan genieten. Op het strand rijden doen wij dan wel weer als het daar rustiger is. Iets dergelijks zou ook afgesproken kunnen worden voor de Zuiderdijk. Iedereen op z’n eigen tijd zijn of haar hobby uitoefenen, maar zonder dat er overlast ervaren wordt.

Dat er een serieus probleem is blijkt wel uit onderstaande reacties. Het kan niet zo zijn dat motorrijders het recht hebben om het weekend  van de dijkbewoners te vergallen, we leven hier samen dus moet je ook rekening met elkaar houden. Wij zijn ook best bereid om goede afspraken te maken en we zijn echt niet uit op een totaalverbod. Dat de bordjes ’60 km en lage toeren = minder overlast’ niet helpen moge duidelijk zijn.

“wij kunnen op zondag niet eens meer in de tuin zitten, we worden gek van de herrie”

“in het weekend wandelen we niet meer op de dijk, het is geen doen”

“wij gaan op zondag altijd weg, zodat we het niet hoeven aan te horen, eigenlijk vluchten we dus en dat is te gek voor woorden”

“ik ben ZZP-er en ik werk tegenwoordig dan maar in het weekend en ik neem maandag en dinsdag vrij, zodat ik rustig in de tuin kan zitten, in het weekend erger ik me wezenloos”

“afgelopen weekend stond het huilen me echt nader dan het lachen”

“wij zitten zo dicht aan de dijk dat we ook last hebben van de stank van de uitlaatgassen”

Onderwerp email “TT Zuiderdijk”

Onderwerp email “motorgeweld”

“ook wij hebben er erg veel last van het is afschuwelijk je hoort ze al van ver komen en toch schrik je er steeds weer van totale overlast”

“Ik probeer zo weinig mogelijk aandacht te schenken aan de herrie en de stank, immers, dat wat je aandacht geeft, groeit. Maar dat lukt dus niet altijd.”

“Ook wij zijn het meer dan zat en vinden dat de motoren buitenproportioneel veel gevaar maar ook geluidoverlast met zich meebrengen.”

“Gelukkig zijn de waterscooters nu uit het haventje bij Wijdenes verbannen. Nu de motoren nog.”

“en wat mij betreft ook over de onveilige situatie voor wandelaars en fietsers door deze motorfietsen”

“Het landelijk verkeersveiligheid beleid is gericht op het scheiden van voertuigen van verschillende snelheid. Hoe is het mogelijk dat op de Zuiderdijk kinderen en volwassenen onbeschermd moeten wandelen en fietsen terwijl motoren langs hen heen razen! Levensgevaarlijk en asociaal dat een kleine groep motorrijders een grote groep kinderen en volwassenen in gevaar mag brengen of verjagen van de dijk!”

“mij lijkt het heerlijk als er in het weekend geen motoren op de dijk rijden”

“de provincie Noord-Holland heeft dit gebied aangewezen als stiltegebied, dat betekent dat het geluidsniveau niet boven de 45 dB uit mag komen”

Kortom, hopelijk kunnen we eruit komen met z’n allen zodat IEDEREEN kan genieten van z’n welverdiende weekend. Dus ook u bent van harte  uitgenodigd om mee te komen denken maandag.

2 gedachten over ““Jullie verpesten andermans pleziertje!””

 1. Geachte heer en mevrouw,
  Het is oprecht een schande dat een dergelijke actie en website dienen te worden opgezet.
  Niet alleen voor uw eigen imago, maar ook voor de media aandacht die totaal niet nodig is en de hordes boze motorrijders die u waarschijnlijk gaan provoceren.
  Ter informtie, ik ben er daar geen van, ik ben slechts een observator tussen de twee fronten, het lijkt wel weer 1940, de hakenkruizen staan nog net niet achterop de lederen jackets.
  Ben ik het met u oneens?
  Absoluut niet, ik begrijp u volkomen, het is ook bloedirritant dat gescheur van die motoren iedere keer, maar dit is niet de oplossing, hopelijk begrijpt u dat ook.
  Daarom heb ik eigenlijk het volgende voorstel:
  Ga met de lokale middenstands en burgervereniging om tafel en bespreek de mogelijkheden voor een verplichte DB demper op motorvoertuigen. Hoe kan dit worden gehandhaafd?
  Eenvoudig, aan het begin en aan het einde van de dijk een cameradie de verstreken tijd tussen beide momenten opmeet. daarbij een flitspaal die is gekoppeld aan een decibelmeter, ja dat kan.
  Op deze manier komt men tot een prachtig compromis.
  Wat gebeurt er als het idee van een verbod wordt doorgezet?
  waarschijnlijk een boze horde motorrijders, en dat zijn er nogal wat, die bewust gaan lopen irriteren, en dat zullen ze niet allemaal doen, maar ik voorzie vernielingen, bedreigingen en mogelijk zelfs mishandelingen.
  Wil ik jullie bedreigen?
  Zeker niet!
  Zoals ik al zei ben ik geen motorrijder en ben ik te allen tijden uit op een compromis, maar ik besef me ter degen dat actie = reactie, en ik denk dat het voor een ieder beter is om vreedzaam met elkaar door het leven te gaan.
  Dus ik verzoek u vriendelijk om de reacties iets te temperen, een verstandige werkwijze te kiezen zonder media aandacht, dat wakkerd namelijk de boosheid alleen maar aan, en te kiezen voor het compromis van een verplichte decibelmeter.
  Mijn vriendelijke dank voor het lezen van dit bericht, ik hoop hiermee dat ook de boosheid van de andere kant is belicht en dat we tezamen kunnen besluiten om een vreedzaam compromis aan te gaan. Geniet lekker van de mooie dagen die nog komen

 2. Beste mensen,
  Ik benijd jullie niet – die herrie en dat asociale rijgedrag van (sommige) motorrijders, Je zult er maar mee zitten. Maar… het zijn niet alle motorrijders. Zelf rijd ik al meer dan 40 jaar een grote toermotor, houd me aan de max. snelheid en produceer minimaal geluid. Maar je hebt helaas een groep die zoveel mogelijk herrie wenst te maken en scheuren als idioten. Die verpesten het van de ” gewone” motorrijder die dat ding ook als gewoon vervoermiddel gebruikt. Oplossing? Afsluiten voor groepen die dijk! En eens een goede regeling met een beperking aan decibellen. En dan ook controleren en bekeuren graag. Ik wens niet op een grote hoop te worden gegooid met deze lawaaimakers en hardrijders. Ga lekker scheuren op Zandvoort of zo. Hopelijk is er een goed compromis te regelen. Succes en graag enige nuance!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *