Reacties op het pamflet

Half september hebben een aantal buren het plan opgevat om actie te gaan voeren. De afgelopen zomer liep de overlast van motoren de spuigaten uit. Zelfs zo erg dat mensen overwegen om hun huis aan de Zuiderdijk maar te verkopen, omdat ze er niet meer tegen kunnen.

We hebben aan de dijk en vlakbij de dijk een pamflet verspreid en de reacties daarop waren overdonderend.

We bleken niet de enigen waarbij het huilen nader stond dan het lachen. We kregen meer dan 40 emails.

“wij kunnen op zondag niet eens meer in de tuin zitten, we worden gek van de herrie”

“in het weekend wandelen we niet meer op de dijk, het is geen doen”

“wij gaan op zondag altijd weg, zodat we het niet hoeven aan te horen, eigenlijk vluchten we dus en dat is te gek voor woorden”

“ik ben ZZP-er en ik werk tegenwoordig dan maar in het weekend en ik neem maandag en dinsdag vrij, zodat ik rustig in de tuin kan zitten, in het weekend erger ik me wezenloos”

“afgelopen weekend stond het huilen me echt nader dan het lachen”

“wij zitten zo dicht aan de dijk dat we ook last hebben van de stank van de uitlaatgassen”

Onderwerp email “TT Zuiderdijk”

Onderwerp email “motorgeweld”

“ook wij hebben er erg veel last van het is afschuwelijk je hoort ze al van ver komen en toch schrik je er steeds weer van totale overlast”

Ik probeer zo weinig mogelijk aandacht te schenken aan de herrie en de stank, immers, dat wat je aandacht geeft, groeit. Maar dat lukt dus niet altijd.”

“Ook wij zijn het meer dan zat en vinden dat de motoren buitenproportioneel veel gevaar maar ook geluidoverlast met zich meebrengen.”

“Gelukkig zijn de waterscooters nu uit het haventje bij Wijdenes verbannen. Nu de motoren nog.”

“en wat mij betreft ook over de onveilige situatie voor wandelaars en fietsers door deze motorfietsen”

“Het landelijk verkeersveiligheid beleid is gericht op het scheiden van voertuigen van verschillende snelheid. Hoe is het mogelijk dat op de Zuiderdijk kinderen en volwassenen onbeschermd moeten wandelen en fietsen terwijl motoren langs hen heen razen! Levensgevaarlijk en asociaal dat een kleine groep motorrijders een grote groep kinderen en volwassenen in gevaar mag brengen of verjagen van de dijk!”

“mij lijkt het heerlijk als er in het weekend geen motoren op de dijk rijden”

“de provincie Noord-Holland heeft dit gebied aangewezen als stiltegebied, dat betekent dat het geluidsniveau niet boven de 45 dB uit mag komen”

“ik heb overwogen om mijn huis te koop te zetten, ik kan er niet meer tegen”

“Wij wonen niet direct aan de dijk, maar ook wij horen ze van Schellinkhout af optrekken en bij Broekerhaven weer afremmen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *