Overgrote meerderheid dijkbewoners ervaart ernstige overlast en wil afsluiting van de dijk voor gemotoriseerd verkeer

De uitslag van de enquête is binnen, het heeft even geduurd, maar de aanmeldingen voor de enquête bleven binnendruppelen. De lijst met emailadressen voor de nieuwsbrief is gestegen tot 106!
De enquête is door 60 personen ingevuld, dat is een zeer goede respons, gemiddeld ligt het responspercentage op 20%. De resultaten liegen er niet om, meer dan 90% van de dijkbewoners en aanwonenden ervaart behoorlijk tot ernstige overlast en heeft daardoor ook gezondheidsklachten!
Meer dan 70% woont direct aan de dijk (tot 500 m) en 25% woont binnen een afstand van 1 km van de dijk. De verhouding in ervaren overlast ligt ongeveer gelijk. Slechts één persoon gaf aan geen overlast te ervaren, maar die voegde nog toe dat hij/zij vooral last had van klagende buren, een verwaarloosbare minderheid.

De meerderheid geeft aan dat het lawaai de voornaamste bron is van overlast. Bij ‘overige’ werd vrijwel unaniem ingevuld dat een combinatie van de genoemde factoren, geluid/onveilige verkeerssituatie/het aantal en de snelheid, de overlast veroorzaakten

Meer dan de helft van de bewoners krijgt gezondheidsklachten door de overlast! Een kwalijke zaak. (Bij overig werden klachten als ‘irritatie’ (4x), ‘overprikkeld’ en ‘hoge bloeddruk’ ingevuld. Iemand voegde ook nog toe ‘verminderd leefplezier’.)

Als oplossing zien de bewoners een afsluiting voor gemotoriseerd verkeer, gedurende de maanden met mooi weer of het gehele jaar. Bij overige werden opties gegeven als ‘gehele jaar afsluiting gemotoriseerd verkeer’

Op de vraag hoe het paasweekend ervaren was, kwam een lading reacties, op één na allemaal zeer positief. De woorden fantastisch, heerlijk, wat een verademing, weldadig, een paradijs etc kwamen het meeste voor:


Een verademing en onbelemmerd genoten van de rust. Eindelijk fietsen zonder schichtig opletten.
Ontspannend en een gevoel van veiligheid
zeer goed. kwam er nu pas achter dat de motoren niet alleen geluidsoverlast veroorzaken maar dat de klank ervaring stress veroorzaakt eigenlijk hetzelfde als een straaljager. dit ook omdat we in een bocht wonen van twee rechte stukken.
Het was een verademing, het was echt een paradijs. Ik hoorde veel gezoem, het bleken bijen te zijn. Ook durfde ik weer met mijn kind over de dijk te fietsen.
Als een weldaad voor lijf en ziel…Het waarnemen van geluiden van vogels kinderen in buurmans tuin welke je weer hoort spelen en lachen…In stilte een boek weer gelezen. Een Rijke toevoeging van het wonen aan de Zuiderdijk
Het was heerlijk, rustgevend en ontspannend om eindelijk eens op een weekend/feestdag te genieten van de heerlijke omgeving waar we wonen zonder dat de dijk als racecircuit werd gebruikt.
Op en top genoten van de stilte! Zo zou het altijd horen te zijn in een stiltegebied! En zoveel blije gezichten van fietsers, wandelaars, joggers, skaters, waarvan zeker 90% in de 4 jaar dat ik hier woon nog nooit Op de dijk heb gezien, omdat het onveilig is met al die motoren, autos en grote groepen wielrenners
Als een godsgeschenk. Eindelijk weer een ervaring hoe het hoort te zijn. Stilte natuur veiligheid en ontspanning. In plaats van het opgedrongen normaal met terreur van motorrijders en auto’s die domineren en alleen recht opeisen. Dit ten koste van de mensen die genieten van de natuur. Nu zag je zoveel mensen fietsen, hardlopen, wandelen zelfs weer kinderwagens en kinderen op fietsen.

Weldadige rust, heerlijk in de tuin kunnen genieten. Eindelijk!
Een weldaad, rust, ontspanning, natuurgeluiden ervaren
Ongekende stilte. Vogels, (kinder)stemmen en het klotsende water. En een normaal gesprek in de tuin.
Eindelijk een normaal gesprek kunnen voeren in de tuin en niet met gevaar voor eigen leven de weg op kunnen gaan.
De rust was fantastisch, heel veel mensen , wandelaars, fietsers hebben kunnen genieten van het mooie weer en voelde zich veilig op de dijk.
Heerlijk rustig natuurlijk.
Heel fijn die rust
Heerlijk. Een enorme opluchting.
Vervelend indien je geen brief had mocht je niet door en kon je niet bij je eigen woning gaat lekker als je meerdere auto’s hebt
Fantastisch!
Zeer positief
Heerlijk rustig
Ontzettend positief, eindelijk weer normaal
Wat een rust,kan weer in de tuin zitten
Heel erg rustig, fantastisch
Fantastisch
Rustig, stil zoals het zou moeten zijn
Geweldig een weelde.
Geweldig wat een stilte/rust
Zeer aangenaam, rustig en veilig
Een verademing
Zeer aangenaam, vele waren dolgelukkig.
Prima
Zalig
Verademing, wat een verschil, kon weer rustig in de tuin zitten
Heerlijk, kijk ernaar uit dat dit vaker gebeurd.
Weldadig
Fantastisch
Heel prettig
Een verademing
Geweldig!!! Wat een rust! Verademing!
heerlijk rustig kunnen wandelen
in een woord : geweldig, inderdaad horen wij veel meer vogels ed geluiden
Erg prettig en rustig. Kon nu echt ontspannen van het mooie weer genieten
Een verademing
Heerlijk. Fietsers, wandelaars (waaronder nu ook kinderen), skeeleraars konden heerlijk genieten van de dijk. Zonder het gevaar en geluidsoverlast van motoren en auto’s.
Een verademing zonder het geraas van de motorrijders.
fantastisch rustig en veilig
Heerlijke dagen
Zalig
een zegen
paradijs op aarde

2 gedachten over “Overgrote meerderheid dijkbewoners ervaart ernstige overlast en wil afsluiting van de dijk voor gemotoriseerd verkeer”

 1. Wij wonen aan de zuiderdijk, helaas heb ik geen enquête in de bus mogen ontvangen. Ik heb het idee dat het onderzoek gemanipuleerd wordt en dus niet representatief is.

  Groet een zuiderdijk bewoner

  1. Er is in september geflyerd langs de huizen die aan de dijk staan. Voor de enquête is niet geflyerd, mensen hebben via de website ons e-mailadres weten te vinden. Alleen de vakantieparken zijn geflyerd, omdat ze nog niet eerder betrokken zijn in dit verhaal. In september hebben 60 mensen zich via de mail gemeld bij de actiegroep, daarna volgden er steeds meer ook omdat de website genoemd werd in nieuwsberichten in de media. Op de website is ook het emailadres te vinden. 106 mensen hebben hun weg gevonden naar de mailbox en zich aangemeld, daarvan hebben 60 de enquête ingevuld.
   Als je hier als emailadres achterlaat ‘zoekhetuit@jebentnietgoedbezig.nl’ kunnen we je ook geen link naar de enquête sturen helaas. Normaal gesproken laten we reacties met dit soort fake emailadressen dan ook niet door. Het invullen van een dergelijk emailadres geeft ook al aan wat de toon en intentie is. Wij staan open voor een goed gesprek met een bak koffie, maar dan wel onder een echte naam. Zogenaamd ‘anoniem’ reageren als tegenstander is feitelijk ook zinloos, want dat zijn er maar zo weinig, dat we meteen weten om wie het gaat, maar dat terzijde.

   Roepen dat een onderzoek fake is of gemanipuleerd kennen we ook van het stikstofonderzoek; als de resultaten niet bevallen dan móet het wel gemanipuleerd zijn. Inmiddels heeft ook het mesdagfonds toegegeven dat ze op dezelfde resultaten uitkomen. Zo zal ook een onafhankelijk onderzoek onder dijkbewoners globaal dezelfde resultaten gaan geven als deze enquete. Toegang tot de enquête en de uitslag kan opgevraagd worden, de enquête is uitgevoerd via surveymonkey, via overlastzuiderdijk@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *